Domotica

Creëer een slimme omgeving met behulp van domotica

Heb jij een slimme lamp in huis of op kantoor? Het automatiseren van deze verlichting valt onder domotica. Net als het automatiseren van verschillende andere elektronische apparaten. Heb je hulp nodig bij het slim maken van jouw woning of bedrijfsruimte? Ontdek Domotics4U, een app speciaal ontwikkelt door Toren7.

Toren7 biedt verschillende mogelijkheden aan om de domitica binnen jouw omgeving te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan ons eigen domotica systeem Domotics4U. Profiteer ook direct van een slimme omgeving!

Benieuwd naar de mogelijkheden van domotica via Toren7? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Domotica

Het aansturen van “slimme” elektronica op zowel kantoor als in de thuisomgeving noemen we domotica. Bijna iedereen heeft tegenwoordig slimme lampen van Phillips of IKEA in huis. Systemen worden echter pas “slim” als ze taken die we normaal zelf moeten uitvoeren van ons overnemen of nog beter gaan uitvoeren. Zo kun je een mechanische ventilatie op kantoor of in huis, koppelen aan een draadloze CO2 meter. Zijn er veel mensen en gaat de CO2 waarde omhoog? Dan zal de ventilatie harder gaan draaien.

Slimme domotica heeft een aantal grote voordelen waarvan kostenbesparing op energie het meeste in het oog springt. Als lampen automatisch aan en uit gaan, maar ook dimmen als er minder licht nodig is, bespaart dit energie.

De grootste valkuil van domotica is het grote aantal protocollen en eigen besturingssystemen. Vaak sluiten deze niet aan op gebruikte domotica-interfaces waardoor er meerdere apps nodig zijn om het een en ander te kunnen aansturen.

Domotics4U

Toren7 heeft in de afgelopen jaren een eigen app ontwikkeld (Domotics4U), gebaseerd op het Home Assistent open source besturingssysteem. Hiermee integreren we alle protocollen, apparaten en software die wij leveren in één app. Denk bijvoorbeeld aan deurcontrollers, lampen, camera’s, brandmelders, deurmelders, inbraakdetectors, CV aansturing en zonwering. De interface kan in de app naar wens worden aangepast.

Wil je meer informatie over domotica van Toren7? Neem dan gerust contact met ons op!

Waarom kiezen voor domotica systemen van Toren7? 

  1. Specialist op het gebied van ICT oplossingen voor het MKB met meer dan 25 jaar ervaring;
  2. Snel zakelijk internet leveren op plekken waar dit niet leverbaar was;
  3. Snelle internetverbinding door de lucht, middels snelle straalverbindingen;
  4. Lokaal, bereikbaar en persoonlijk. Werkzaam in Limburg en een deel van Noord-Brabant.