ONZE OPLOSSINGEN

TV torens

Op hoge gebouwen of masten, in ons geval de voormalige Radio- en Televisie torens in Limburg, worden zenders met een internetverbinding geplaatst. Deze zenders staan rechtstreeks in verbinding met een schotel op locatie. De grootte van de schotel is afhankelijk van de afstand tussen de zender en ontvanger en heeft een maximale diameter van 60 cm. Hiermee kan een snelle, stabiele en betaalbare internetverbinding tot stand gebracht worden. Voorwaarde is wel dat er een zichtverbinding moet zijn tussen de zender en schotel.

Vraagbundeling

Heeft jouw bedrijf of jouw bedrijventerrein geen directe zichtverbinding met één van de TV torens, maar kan dit wel worden gerealiseerd met een hoge antennemast (12 tot 30 meter)? Dan start Toren7 een vraagbundeling traject op. Bij voldoende aanmelding plaatst Toren7 de mast en neemt de kosten voor haar rekening. Iedere deelnemer afzonderlijk kan de internetsnelheid kiezen die hij wenst. Doorgaans wordt er binnen 6 weken een compleet operationeel netwerk opgeleverd.

Locale zendmasten

Als er geen zichtverbinding mogelijk is met één van de TV torens of masten kan Toren7 via vraagbundeling een alternatief aanbieden. Er wordt gekeken naar een geschikte locatie om een hoge mast te plaatsen, laten daar onze eigen glasvezelkabel aanleggen en stralen vanaf deze mast snel internet over het bedrijventerrein. Het voordeel ten opzichte van een individuele glasvezelkabel: lagere carrier kosten en goedkoper en sneller internet.