In 2020 en 2021 stond het culturele leven in heel Nederland stil. Lekker een biertje drinken of uit eten gaan was er niet bij. Ook in Roermond gingen talloze evenementen anderhalf jaar lang niet door. Geen bevrijdingsfestival, geen Solar en zelfs geen Vastelaovend. Gelukkig gaat het beter en worden de Corona maatregelen steeds verder teruggeschroefd. Het is weer tijd voor een beetje kleur in de stad. Toren7 heeft hier begin 2021 op ingespeeld door een plan te ontwikkelen om de Tv-toren te kunnen verlichten. De toren is in september voorzien van 36 professionele led-lampen waarmee de voet van de toren, de open bordessen op 100 meter hoogte en de mast van 110 tot 160 meter worden verlicht. Tijdens feestdagen en bijzondere gebeurtenissen wordt de toren verlicht tussen zonsondergang en 1 uur ’s nachts. We zetten de toren dan in toepasselijke kleuren. De voet van de toren wordt altijd wit verlicht en de kleur van de bordessen en mast worden aangepast aan de gelegenheid. Zo zal de toren tijdens Bevrijdingsdag rood/wit/blauw worden verlicht met een oranje mast. Hier kun je het verlichtingsplan zien. Zo geven we de stad weer wat kleur terug na de sombere Corona periode. Met speciale dank aan: De firma Cleary en Turris die een prachtige oplossing hebben geboden voor het verlichten van de toren. L1 televisie die deze prachtige reportage hebben gemaakt.