Toren7 Datacenter Roermond

Op de 18e verdieping van de markante TV toren van Roermond exploiteert Toren7-DC een modern datacenter. Groene koeling met buitenlucht, Groene energie van 100% windenergie, redundant stroomvoorziening met UPS voorzieningen, tot 40 gig koppelvlakken redundant uitgevoerd en een 10 Kilovolt stroomkring rond de toren. De vloer is ingericht volgens de geldende NEN richtlijnen.

Een Moderne collocatie op grote hoogte, bijna letterlijk in the cloud

De datavloeren van Toren7 bevinden zich op “eenzame” hoogte. Deze hoogte maakt echte groene koeling mogelijk. Onze klanten kunnen volledige 42 inch racks huren of 1/3 en 2/3 racks. Ook het huren van single “Inch” space is mogelijk.

Toegang is 24/7 mogelijk met eigen toegangspassen, sleutel en toegangscode. Voor de “kleine” huurders is toegang mogelijk onder begeleiding van één van onze medewerkers tijdens kantooruren en met een toeslag ook buiten kantoortijden.

De groenste datacenters van Europa

De datacenters in de communicatie torens van Nederland, waartoe ook de toren van Roermond behoort, zijn de groenste datacenters van Europa.  Het Toren7 datacenter ligt op een hoogte van 70 meter Op deze hoogte waait het altijd en is de temperatuur van de buitenlucht voldoende om het datacenter te kunnen koelen. Slechts een paar dagen per jaar, bij zeer hoge temperaturen, wordt er met airco’s bij gekoeld.  Naast deze zeer groene koeling maakt Toren7 alleen gebruik van energie van 100% NL wind.

Free Air Cooling

De meest energie efficiënte koeling van een datacenter

Voor steeds meer ondernemingen is verlagen van hun impact op het milieu een onlosmakelijk onderdeel van de bedrijfsvoering geworden. Toren7 biedt ondernemingen die hun data in de Cloud willen opslaan hiermee een echte groene en duurzame oplossing

Werkplekken met een uniek uitzicht.

Klanten van het Toren7 DC krijgen 24/7 toegang tot het datacenter voor het onderhouden en beheren van hun eigen apparatuur in de dataracks. Toren7-DC biedt deze klanten een unieke werkplek boven in de Toren van Roermond. Op bijna 100 meter hoogte heb je vanuit de werkplekken van Toren7-DC een spectaculair uitzicht over midden Limburg. Bij helder weer kun je zelfs 40 tot 50 kilometer ver kijken. Op die hoogte is het moeilijk om je blik op je laptop te houden.

Live beelden

Bekijk via deze link zelf de Live camera vanuit de Tv-Toren

Grip op Data

In toenemende mate laait de discussie op of het een goede ontwikkeling is dat Europese bedrijven hun data toevertrouwen aan Amerikaanse en inmiddels ook Chinese Cloud Providers. De 3 grote Tech bedrijven, Amazon, Google (Alphabet) en Microsoft zijn in Amerikaanse handen. Een groot aantal Europese bedrijven, waaronder ook vele Nederlandse bedrijven en organisaties, vertrouwen hun complete digitale infrastructuur en data toe aan één van deze 3 grote spelers. De Europese commissie ziet dit als een ongewenste ontwikkeling omdat de Europese economie zo erg afhankelijk wordt van Amerikaanse (buitenlandse) aanbieders. Niet alleen zijn er zorgen over de vertrouwelijkheid van de data, maar ook t.a.v. de beschikbaarheid in het geval van conflicten. Helaas hebben aanbieders uit China, een niet al te beste naam als het gaat om bedrijfsspionage.

Voor Toren7-DC geldt dat wij een 100% Nederlands bedrijf zijn zonder afhankelijkheid van investeerders buiten de EU. Toren7-DC beheert zowel het datacenter als de dataconnecties vanuit het datacenter. De eigenaar van de Tv-Toren verzorgt de fysieke infrastructuur (gebouw en energie)

Vindt u het als ondernemer belangrijk om uw data en/of infrastructuur onder te brengen bij een 100% Nederlandse onderneming, dan kunt u terecht bij het datacenter van Toren7-DC.