Certificeringen van de Toren

TIER III Classificering

Het datacenter concept van voldoet aan de ontwerpeisen van de Tier III Classificering. Binnen de Tier III klasse is sprake van redundant uitgevoerde stroomvoorzieningen en ook de installaties voor klimaatbeheersing in de datacenters zijn dubbel uitgevoerd. Hiermee is een uitermate hoge uptime van de IT-apparatuur in de datacenters gegarandeerd.

ISO 9001

De eigenaar van de toren is officieel ISO 9001:2015 erkend. ISO 9001 is de internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Dat betekent dat de diensten voldoen aan de eisen van klanten en aan wet- en regelgeving. Bovendien spannen wij ons continu in om de klanttevredenheid naar een nog hoger niveau te brengen

ISO 27001

De eigenaar van de toren is officieel ISO 27001:2013 gecertificeerd. ISO 27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging en specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS) – een systeem voor het beheren en beheersen van informatiebeveiliging. Deze certificering bewijst dat er juist wordt gehandeld aangaande processen en procedures waarbij informatie beveiligd dient te worden.

CDCP & CDCS

Twee van de specialisten van de eigenaar van de Toren zijn zowel CDCP als CDCS (Certified Data Center Professional/Specialist) gecertificeerd. De eigenaar van de Toren behoort daarmee tot één van de weinige datacenters in Europa die ‘deze functie’ redundant heeft. Klanten kunnen gebruik maken van deze kennis en expertise bij het ontwikkelen van hun datacenteroplossingen.

Om zich sterk te maken voor de Nederlandse datacentersector hebben Cellnex en nog negentien andere markt leidende datacenters de stichting Dutch Datacenter Association (DDA) in 2015 opgericht. De missie van de DDA: het versterken van de economische groei en het profileren van de datacentersector naar de overheid, media en samenleving.